Over mij

Ik ben Naomi Modde (1992), zelfstandig fotografe en werkzaam vanuit Rotterdam.
Al meer dan tien jaar heb ik een passie voor beeld en sinds 7 jaar daarvan ligt mijn hart bij de fotografie.

Na mijn VWO te hebben behaald en diverse opleidingen en cursussen te hebben gevolgd aan de Kunstacademie en Fotovakschool heb ik uiteindelijk de stap genomen om mij volledig te richten op de Fotografie. Ik ben toen gestart met een 4-jarige HBO opleiding tot Fotografe, aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Na deze opleiding succesvol te hebben afgerond, ben ik mijn eigen bedrijf gestart van waaruit ik nu werkzaam ben.

Naast het verzorgen van trouwreportages werk ik ook regelmatig in opdracht aan (vaak documentaire) fotoseries zoals voor Stichting Droom en Daad i.s.m. het Rotterdams Stadsarchief (2020), waarvoor ik een aantal maanden thuiswerkende Rotterdammers achter hun voordeur fotografeerde en op die manier met 5 andere fotografen de stad in beeld mocht brengen tijdens de beginperiode van de corona pandemie. Hiervan zal in december 2020 het boek verschijnen. Een selectie van 10 beelden die ik voor hen maakte, zullen uiteindelijk worden opgenomen in het Rotterdams stadsarchief.

Ook exposeer ik mijn autonome werk op verschillende locaties waaronder o.a. in Galerie Pouloeuff, Naarden-Vesting tijdens het Fotofestival Naarden (2019), Rotterdam Photo Festival (2018) en GupNewTalent, Amsterdam (2017). In 2016 werd ik met mijn afstudeerproject genomineerd voor zowel de WdKA Drempel-prijs als de Onderzoeksprijs , en in 2015 eindigde mijn foto bij de laatste 20 genomineerden van de AVROTROS Photoaward.

Mijn autonome werk fotografeer ik het liefst met de analoge LeicaM3 camera van mijn opa. Deze foto’s en projecten zijn te bekijken via www.naomimodde.com.

Naomi Modde | Professionele Bruidsfotograaf